Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@18:39:22 GMT

خط و نشان‌ دادستان کل کشور برای ناصر نقویان

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۷۰۸۶۵

دادستان کل کشور: فردی را به عنوان مسئول گزینش کشور نصب کرده‌اند که می‌گوید چه اشکالی دارد که از افراد دو تابعیتی سه تابعیتی و حتی پنج تابعیتی استفاده کنیم که این مسئله جای تاسف دارد.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام جعفر منتظری در موسسه آموزش عالی شهید قدوسی گفت: ما در کشور افراد سالم زیاد داریم و قحط‌الرجال نیامده است، اما متاسفانه در پیدا کردن انسان‌های سالم مشکل داریم، فردی اخیراً نکته‌ای را فرموده است که منصوب شده به جایگاهی که شنیدن این حرف از این فرد جای تعجب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من به شدت نسبت به این مسئله گله مندم و اظهار تاسف می‌کنم فردی را به عنوان مسئول گزینش کشور نصب کرده‌اند که در اوایل انتصاب است در مورد مسائلی بحث می‌کند که بسیار قابل تامل است.

منتظری با بیان اینکه این فرد اول استفاده نادرستی از آیات قرآن می‌کند، افزود: این فرد می‌گوید چه‌اشکالی دارد که از افراد دو تابعیتی سه تابعیتی و حتی پنج تابعیتی استفاده کنیم و چطور باید برای مدیریت فوتبال کارشناس یا مربی خارجی می‌آوریم چه‌اشکالی دارد که در مسائل اقتصادی نیز این اتفاق بیفتد اولا قیاس مع الفارغ است.

وی ادامه داد: این مربی فن ورزش را به کودکان آموزش می‌دهد و حتی در مراتب بالاتر اگر پزشک متخصص خارجی را به داخل کشور بیاوریم تا قلب و مغز را عمل کند کسی که مانع آن نخواهد شد واشکالی ندارد، اما مدیریت‌های کلان کشور و مدیریت اقتصاد را می‌خواهند به دست خارجی‌ها بدهند، این موضوع یعنی چه مگر این کشور قحط الرجال دارد و مگر در این مملکت ما رجال اقتصادی نداریم باید. به متخصصان اقتصادی زمینه داد و میدان را برای آن‌ها باز کرد.

وی خاطرنشان کرد: این کشور ظرفیت فراوانی دارد، اما نباید مدیریت آن در دست کسی باشد که بگوید ما می‌توانیم از افراد دوتابعیتی هم استفاده کنیم. دو تابعیتی یعنی چه؟ دوتابعیتی یعنی اینکه شخصی یک پایش در ایران است و پای دیگرش در کانادا، یک پایش در ایران است و یک پایش در آمریکا. آنجا چه کار می‌کند آیا به او ماموریت می‌دهند یا نمی‌دهند ما نمی‌دانیم، حداقل عقل اقتضا می‌کند این کار صورت نگیرد. آقای محترمی که در جای مهمی تکیه زده‌اید و می‌خواهید گزینش کشور را مدیریت کنید قانون این موضوع را ممنوع کرده قانون نظام جمهوری اسلامی بلکه قانون مدنی، آن وقت ما بگوییم چه‌اشکال دارد برای امور اقتصادی از افراد دو تابعیتی استفاده کنیم.

دادستان کل کشور گفت: آقای رئیس‌جمهور که ما برای شما به عنوان رئیس‌دستگاه عالی اجرایی کشور احترام قائلیم، ملاحظه بفرمایید که این افراد چه گفتند و این موضوع مورد قبول شما است و در گزینش خود اجازه انتصاب افراد دوتابعیتی را می‌دهید؟

منتظری افزود: کسی که مسئول گزینش کشور شده و این حرف را می‌زند عقلا قابل قبول نمی‌دانیم و کار خلاف قانون انجام داده و حرف خلاف قانون می‌زند، من به عنوان دادستان کل قطعا نسبت به این مسئله موضع‌گیری خواهم کرد. مگر حقوق مردم مفت و مجانی به دست آمده که امروز مدیریت کشور در دست افرادی باشد که هیچ اطمینانی به آن‌ها نیست؟

منبع: فرارو

کلیدواژه: دادستان کل کشور گزینش ناصر نقویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟

افراد به دلایل مختلف ممکن است تصمیم به تغییر نام و نام خانوادگی خود داشته باشند و بخواهند شناسنامه خود را در این خصوص اصلاح کنند، لازم است بدانیم این موضوع مستلزم قوانینی است که باید به آنها توجه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع تغییر اسم و فامیل است؛ هیچ محدودیتی برای درخواست تغییر نام خانوادگی وجود ندارد و هر کسی می‌تواند برای تغییر نام خانوادگی خود به سازمان ثبت احوال مراجعه کند و درخواست را داشته باشد، اما همه افراد موفق به تغییر نام خانوادگی خود نخواهند شد، چرا که در این خصوص قوانینی وجود دارد.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، انتخاب بعضی نام‌ها ممنوع است، همچنین افرادی که این نام‌ها را داشته باشند با رعایت مقررات می‌توانند نام خود را تغییر دهند؛ افرادی که نامشان نامتناسب با جنس است (مانند ماشاالله برای بانوان و اشرف و اکرم برای آقایان)، افرادی که نامشان اسامی ایام هفته (مانند شنبه، دوشنبه) باشد، افرادی که نامشان مرکب ناموزون (مانند: سعید بهزاد، شهره فاطمه) باشد و یک نام محسوب نشوند، افرادی که نام آنها موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌شود.

افرادی که نامشان ترکیبی از اسم و عنوان و عناوین لشکری یا کشوری (مانند سروان، سرتیپ، دکتر، شهردار یا سروان محمد و شهردار) است، افرادی که نامشان القاب ساده و مرکب (مانند ملک الدوله، خان، یا شوکت الملک، حاجیه سلطان و سلطانعلی) باشد، افرادی که نامشان زننده و مستهجن است (زننده و مستهجن بودن این نام‌ها باید به تأیید شورای عالی برسد)، افرادی که نامشان مغایر با کرامت انسانی و شأن و منزلت آنها مانند گرگ، قوچی است، افرادی که نام آنها مغایرت زیادی با عرف و فرهنگ و مقدسات مذهبی دارد (مانند چنگیز)، افرادی که نامشان فرهنگ بیگانه را اشاعه و ترویج می‌کند (مانند وانوشکا) از دیگر افرادی هستند که می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

افرادی که معنای لغوی نامشان در جامعه غیرقابل پذیرش بوده و سبب تحقیر اشخاص می‌شود، افرادی که نامشان کلمات زائد و غیرضروری (مانند قلی، غلام) دارد، افرادی که نامشان به علت لهجه گوینده و آشنا نبودن مأمور ثبت با لهجه‌ها و الفاظ و معانی محلی اشتباه نوشته شده است (مانند منیجه به منیژه)، افرادی که نام آنها با پدر و یا مادر خود یکسان است، افرادی که نامشان با برادران یا خواهرانشان یکسان باشد، افرادی که می‌خواهند نامشان از عربی به فارسی نوشته شود (مانند رحمن به رحمان، اسمعیل به اسماعیل، اسحق به اسحاق)، افرادی که مشرف به دین اسلام با تأیید مراجع ذی‌صلاح می‌شوند، افرادی که تغییر جنسیت داده‌اند و دادگاه به صدور حکم تغییر نوع جنس در اسناد سجلی و شناسنامه اقدام کرده است، افرادی که نامشان دارای پیشوند خاص (مانند عبد که خاص اسامی و صفات ذات پروردگار است) باشد، این افراد نیز می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور، تشخیص نام‌های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال است و این شورا نمونه‌های آن را تعیین و به سازمان اعلام می‌کند، همچنین انتخاب نام در مورد اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنها است؛ لازم به ذکر است که ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنها در اسناد سجلی پدر یا جد پدری مندرج باشد یا سیادت آنها با دلایل شرعی ثابت شود الزامی است، مگر افرادی که خود را سید ندانند یا عدم سیادت آنان از لحاظ شرعی احراز شود.

طبق آئین نامه اجرایی ماده ۴۰ قانون ثبت احوال، نام‌های خانوادگی که از واژه‌های نامناسب تشکیل شده باشند، نام خانوادگی طولانی که بیش از دو کلمه نباشند، نام خانوادگی که از واژگان خارجی تشکیل شده باشند، نام‌های خانوادگی که از کلمات مغایر با ارزش‌های فرهنگ اسلامی و مذموم تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از مناصب یا القاب و عناوین و واژه‌های منسوب تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب تشکیل شده است، نام خانوادگی که موجب ننگ و سرافکندگی باشد، می‌توانند تغییر کنند، همچنین اگر نام خانوادگی با نام خانوادگی پدر، جد پدر، فرزند، برادر، خواهر و عمو یکسان نباشد و افراد برای حفظ وحدت فرد بخواهند آن را تغییر دهند، بلامانع است.

افرادی که خواهان تغییر نام هستند، باید ۱۸ سال به بالا بوده یا اگر کمتر از ۱۸ سال دارند، باید دارای حکم رشد باشند؛ پدر یا جد پدری می‌تواند با ارائه شناسنامه اقدام به تعویض نام فرزندان کمتر از ۱۸ سال کند، همچنین سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) با ارائه مدارک مستند برای افراد صغیر و محجور که سمت او احراز شده باشد، می‌تواند اقدام کند.

کد خبر 751351

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه اجرایی قانون «نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس» ابلاغ شد
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • گزینش و نظر نهایی با کادر فنی است
  • ناصر میرواحدی درگذشت + سوابق
  • دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مهدی نصیری: برای نشان دادن بغض خود از مسئولان کشور، به تعفن شاهنشاهی پناه آورده
  • چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟
  • بینا شدن افراد مبتلا به نابینایی ارثی با ژن‌درمانی «کریسپر»
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟